Noaptea Muzeelor la Complexul Muzeal Ion Borcea din Bacau

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Ion Borcea" invită publicul băcăuan să participe în noaptea de 16/17 mai 2015 la cea de a XI-a ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor.
Acest eveniment este sărbătorit de instituţia noastră în fiecare an începând din anul 2007. Noaptea Europeană a Muzeelor a fost iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, la manifestare participând în prezent toate ţările membre ale Consiliului Europei. Printre principalii susţinători ai acestui eveniment se numără Consiliului Europei precum şi UNESCO, care s-a alăturat Nopţii Europene a Muzeelor în anul 2009.
La propunerea Reţelei Naţionale a Muzeelor, ediţia de anul acesta va fi marcată de un protest subtil prin care se va trage un semnal de alarmă cu privire la diminuarea numărului de muzee şi colecţii.
Protestul constă în alegerea unui exponat reprezentativ care va fi acoperit cu o pânză neagră, pentru a atenţiona vizitatorii în privinţa ritmului cu care dispar muzeele şi colecţiile din România, cauza fiind retrocedările din ultima perioadă.
Drept urmare, la evenimentul ?Noaptea Muzeelor Europene? din acest an, diorama ce conţine exponatul cerb lopătar - Dama dama - (unul dintre cele mai îndrăgite exponate din expoziţia permanentă a muzeului) va fi acoperită de o pânză de culoare neagră. Vizitatorii care doresc să admire acest exponat, vor trebui să viziteze muzeul în zilele în care acesta are program normal de vizitare.

Afiseaza tot »

Manifestarea - Eroi au fost, eroi sunt inca

Manifestarea ?Eroi au fost, eroi sunt încă?

Complexul Muzeal ?Iulian Antonescu? Bacău, în colaborare cu Cercul Metodic de Istorie Moineşti (coordonator activitate prof.dr. Dumitru Viorel Georgian), organizează vineri 24 aprilie 2015, ora 11.00, la sediul din str. 9 Mai nr. 7, manifestarea ?Eroi au fost, eroi sunt încă? din cadrul proiectului ?Unirea românilor ? un vis de secole?. Vor fi expuse desenele elevilor participanţi la concursul interjudeţean dedicat acestei teme şi va avea loc un moment artistic prezentat de elevi de la Şcoala Gimnazială ?Ştefan Luchian? Moineşti, Şcoala Gimnazială ?Ştefan cel Mare? Zemeş, Colegiul Tehnic ?Grigore Cobălcescu? Moineşti, Şcoala Gimnazială nr. 1 Ardeoani, Şcoala Gimnazială Frumoasa, Şcoala Gimnazială Bereşti-Tazlău, Colegiul Naţional Catolic ?Sf. Iosif? Bacău, Şcoala Gimnazială ?Tristan Tzara? Moineşti.

Afiseaza tot »

Ultimile feline de la Zoo Onesti preluate de fundatia Vier Pfoten

Marti 10 septembrie, cei doi tigri si doi lei, ramasi in custodia Gradinii Zoologice din Onesti,vor fi preluati de catre reprezentanti fundatiei Vier Pfoten.Felinele vor fi transportate in sanctuarul pentru feline mari LIONSROCK, din Africa de Sud, anunta reprezentantii fundatiei de protectie a animalelor.

Afiseaza tot »

Scoala altfel

Pentru ca un program al Ministerului Educatiei isi propune sa mai destinda putin atmosfera de la cursuri, acestia au venit cu ideea de ?Scoala altfel?, ceea ce presupune ca elevii sa faca diferite activitati, timp de o saptamana. Elevii bacauani, aproximativ 1.000, vor vizita Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ?Maior Constantin Ene? al judetului Bacau, in saptamana 1-5 aprilie.

Afiseaza tot »

Bucurie mare

Mare, bucurie mare. Voleibalistele de la Stiinta Bacau au castigat meciul de vineri cu echipa Tomis Constanta cu scorul de 3-1 la seturi (-19, 23, 22,21).

Afiseaza tot »

Alegeri in Bacau

Astazi, au avut loc alegeri in Bacau pentru Consiuliul National al Elevilor. A fost o lupta dreapta si acerba pentru sefia acestui consiliu. Alegerile au avut loc intre 7 si 10 februarie, iar rezulatatul final a fost dezvaluit in cursul zilei de astazi.

Afiseaza tot »