Targul de Iarna Deva 2016

Târgul de iarnă al Municipiului Deva ? 2016

? Perioada de desfăşurare: 26 noiembrie-31 decembrie 2016.

? Locaţii de desfăşurare: Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii şi Piaţa Cetăţii, din Municipiul Deva.

? Târg de produse tradiţionale, specifice iernii şi sărbătorilor ? Piaţa Unirii.

PROGRAM manifestări artistice:

26 noiembrie 2016 ? Piaţa Cetăţii:

? ora 12.00 ? grup de colindători de la Liceul de Arte ?Sigismund Toduţă? Deva

? ora 12.30 ? grup de colindători de la Şoimuş

? ora 13.00 ? premierea tinerilor fotbalişti din Municipiul Deva

3 decembrie 2016, orele 17.00-20.00 ? Piața Unirii (scenă):

Cântece de iarnă:

? recitaluri, elevi ai Liceului de Arte Sigismund Toduță Deva

? Canon ? Ioan Evu

? Trupa Tempo

? Recitaluri ? finaliștii festivalului Stelele Cetății, ediția 2016

4 decembrie 2016, orele 17.00-20.00 ? Piaţa Victoriei (în fața Centrului Cultural Drăgan Muntean):

? Festivalul Călușarului (participă formații de călușari din toate județele țării)

Afiseaza tot »

36 de lucrari pictate de artisi hunedoreni

Începând din data de 17 februarie 2015 până în martie 2016, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva vor putea fi admirate 36 de lucrări, pictate de 20 de artişti plastici hunedoreni, printre care se numără Adrian Samson, Cănija Popa, Dan Cârjoi, Adriana Popa, Andrei Rosetti, Sanda Erchedi şi alţii.

Lucrările vor fi expuse în clădirea administrativă a muzeului, cu scopul de a fi admirate de toate persoanele care ajung în acest corp de clădire. Iniţiativa muzeului a fost materializată cu sprijinul doamnei Adriana Popa, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, care a înţeles că şi acesta este un mijloc de promovare a artiştilor plastici hunedoreni.
Lucrările vor da o notă aparte spaţiului administrativ al muzeului şi vor aduce un plus de atmosferă culturală, specifică unei instituţii care are menirea de a informa, educa şi valorifica patrimoniul.
Prin acest demers, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva pune în practică o promisiune făcută artiştilor plastici în viaţă, de a le oferi ocazia să-şi prezinte lucrările.

Turneul National ?AM O CASUTA MICA? la Deva

Gaşca Zurli şi ?Un părinte mai bun? prezintă Turneul Naţional
?AM O CĂSUŢĂ MICĂ?
4 noiembrie 2014, Centrul Culturam Drăgan Muntean, DEVA

Turneul National ?AM O CASUTA MICA? la Deva

Gașca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România ajunge la Deva! Prietenii din Gașcă vin să se întâlnească cu toți copiii și părinții dornici de distracție, pe 4 noiembrie, , ora 18.00, la Centrul Cultural ?Drăgan Muntean?.
Spectacolul face parte din cel mai mare turneu național, adresat întregii familii. 30 de orașe, peste 20.000 de spectatori, 25 de saci de confetti , sute de cordeluțe cu cornete ca ale Fetiței Zurli, mii de fotografii, zeci de mii de pupicuri și îmbrățișări și milioane de zâmbete - ăsta e planul pe care vor să-l ducă la îndeplinire cei 8 membrii ai Găștii.

Afiseaza tot »

Zilele Hunedoarei 2014

Zilele Hunedoarei
13-20 iulie 2014

Sărbătoarea oraşului va debuta în Hunedoara pe data de 13 iulie cu o paradă care începe la ora 19.00 începând din faţa primăriei municipiului Hunedoara la care vor participa: Toboşarii şi Cimpoierii din Transilvania, Legiunea Dacia Apulensis, Terra Dacia Aeterna, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Paladinii de Terra Medies, Legiunea Matei Corvin, Jandarmeria Română, Strop de Foc, Ansamblul Haţegana, Ansamblul de Dansuri Ţigăneşti Barbunco Romano, La Fiesta, Clubul Sportiv Hunedoara, Clubul Sportiv O-KA-DO Hunedoara, Garda Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval Alba Carolina alături de alţi invitaţi-surpriză. Parada se va desfăşura pe următorul traseu :Primărie-Str. Libertăţii-Str. Republicii-B-dul Dacia pânâ la intersecţia cu Mihai Viteazul.

Afiseaza tot »

Festivalul Virslilor

Festivalul Virslilor 6 ? 9 iunie 2014 în Piata Unirii din Deva.

6 iunie, începând cu ora 19:00, concerte de muzică folk si rock, sustinute de trupe cu renume în muzica românească. Startul festivalului îl va da trupa TRAFIC, fiind urmată de la ora 19:45 de formatia de folk FOCUL VIU. SEMNAL M va concerta de la ora 21:30, apoi trupa ARHAICA, iar, de la ora 22:00, formatia NIGHTLOSERS.

Afiseaza tot »

Program Serbarile Devei 2014

30 aprilie 2014 la Teatrul de Artă din Deva, a XIV-a editie a Festivalului National de Umor ?Liviu Oros?. Evenimentul va începe la ora 19.00.

1 mai 2014, zona pietonală din Centrul istoric al Devei găzduieste începând cu ora 18.00, pe lângă evenimentele organizate în cadrul Festivalului National de Umor, Salonul International de Umor Grafic si concerte sustinute de Pragu? de Sus, Marcian Petrescu si Trenul de noapte.

Afiseaza tot »