Caravana TIFF 2016 la Iasi

Trei seri în aer liber cu filme spectaculoase îi așteaptă pe ieșeni în Parcul Palas (Piațeta de Patinoar), între 30 august - 1 septembrie, de la 21.00, când Caravana TIFF poposește la Iași. Spectatorii se vor bucura de câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an.

Caravana TIFF debutează pe 30 august cu un disaster movie impresionant, propus de Norvegia la Oscar și parțial realizat în România, Valul ucigaș. Ziua de miercuri e rezervată documentarelor românești: emoționantul Cinema, Mon Amour, despre un administrator de cinema din Piatra Neamț care visează să reînvie gloria de altădată a cinematografului său, și În căutarea tatălui pierdut, povestea captivantă a fiului ilegitim al lui Constantin Brâncuși, John Moore, proiectat în avanpremieră.

Plin de suspans și cu o distribuție excelentă ? actrița Brie Larson a câștigat trofeele Oscar și Globul de Aur 2016 ? Camera/ Room va ține spectatorii în priză pe 1 septembrie. Thriller-ul a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film.

Anul acesta, din iulie până în septembrie, Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă în peste 15 orașe. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Program 30 august ? 1 septembrie | Parcul Palas | 21:00

Marți, 30 august

Valul ucigaș / The Wave (r. Roar Uthaug) | 105?, Norvegia

Cu: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro

Experimentatul geolog Kristian Eikfjord a acceptat un nou post. Împreună cu familia, pregăteşte mutarea din oraşul Geiranger, dar el şi colegii săi înregistrează mici modificări geologice în subsol. Tot mai îngrijorat, Kristian îşi dă seama că cel mai mare coşmar e gata să devină realitate. Cu doar zece minute la dispoziţie pentru a scăpa cu viaţă, Kristian trebuie să salveze cât mai mulţi oameni împreună cu propria familie. Trailer: http://bit.ly/29fzDCV

Efectele speciale au fost parțial realizate de o echipă în România. Propunerea Norvegiei la Oscar!

Miercuri, 31 august

Cinema, Mon Amour (r. Alexandru Belc) | 70?, România, Cehia

Povestea lui Victor Purice, care încearcă să menţină pe linia de plutire cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ. Victor visează să reinstaureze gloria de odinioară a cinema-ului, dar trebuie să înfrunte realitatea dură: lipsa ajutorului de la stat transformă totul într-o luptă donquijotească.

Afiseaza tot »

Healing Experience ? terapii alternative

Asociatia PHYSIS te invita la un eveniment de amploare, Healing Experience ? terapii alternative, conferinta si expozitie cu vanzare. Intalnirea vizeaza tema sanatatii holistice, unde vom indrepta atentia spre o viziune globala asupra fiintei umane prin acele metode de armonizare si vindecare cu traditie si rezultate dovedite in timp.

terapii alternative

Sala Verdi va gazdui o suita de 8 seminarii sustinute de specialisti din domenii conexe unde participantii vor afla cum isi pot influenta constient starea generala de bine. Sala alaturata, Rossini, va fi spatiu destinat expozantilor, cu produse si servicii pe aceeasi tema.

Temele prezentarilor pregatite de fiecare speaker, detalii despre activitatea lor, dar si programul evenimentului, le regasiti pe site: www.healingexperience.ro .

Afiseaza tot »

Insulta la public de Peter Handke

Teatrul Național ?Vasile Alecsandri? vă invită la premiera spectacolului Insultă la public de Peter Handke, un proiect marca InterDramText, găzduit la Uzina cu Teatru pe 29 mai, la ora 19.30.
Spectacolul nu reprezintă doar traducerea integrală a textului ? o premieră în țara noastră ?, dar celebrează și un autor extrem de apreciat pe plan mondial și care anul trecut a fost premiat cu Ibsen Awards, una dintre cele mai importante recunoașteri a notorietății în lumea teatrului. Dramaturg, scenarist, romancier și regizor de film, Peter Handke este o figură pe cât de celebră, pe atât de controversată, iar textul său Insultă la public, cu toate că a reprezentat un val de entuziasm și de polemici în 1966, anul lansării sale pe scena austriacă, poate fi considerat încă o experiență și o redefinire validă a Teatrului.

Afiseaza tot »

Golem la Teatrul National Iasi

Teatrul Naţional Iaşi invită iubitorii teatrului de calitate vineri, 15 mai, de la 19.00, la Sala Mare, la spectacolul Golem( după Der Goylem de H. Leivick, Sefer Haieţira, Zohar, Golem de Gustav Meyrink, Talmud şi alte surse cabalistice).

Alexander Hausvater, creatorul acestui spectacol complex, va fi premiat pentru întreaga activitate pe 25 mai, la Sala Mare a Teatrului Naţional ? I.L. Caragiale?Bucureşti, în cadrul celei de a XXIII-a ediţii a Galei Premiilor UNITER.

golem

Spectacolul are decorul creat de Zsolt Fehérvári , costumele concepute de Viorica Petrovici, muzica îi aparţine lui Yves Chamberland, Mădălina Andrei semnează coregrafia. Antonella Cornici asigură asistenţa de regie. Pe scenă, o întâlnire vibrantă cu actorii: Doru Aftanasiu, Emil Coşeru, Petronela Grigorescu, Andreea Boboc, Cosmin Maxim, Doina Deleanu, Daniel Busuioc, Dumitru Năstruşnicu, Ionuţ Cornilă, Irina Răduţu Codreanu, Horia Veriveş, Cosmin Panaite, Andrei Sava, Alina Mândru, Codrin Dănilă, Diana Roman, Radu Homiceanu, Ana Hegyi.

Afiseaza tot »

Spectacole Teatru National Iasi luna mai 2015

Spectacole Teatru National Iasi luna mai 2015

Colivia de Georges Feydeau
Joi, 7 mai, ora 19.00
Sâmbătă, 23 mai, ora 19.00
Regia: Cristian Hadji-Culea Decoruri: Ştefan Caragiu Costume: Rodica Arghir

Femeia mării după Henrik Ibsen
(Ada Lupu, actriţa din distribuţie ?MARELE PREMIU HOP 2014)
Sâmbătă, 9 mai, ora 19.00
Regia: Radu Afrim Scenografia: Alina Herescu Video design: Andrei Cozlac, Iustin Şurpănelu
Acasă, în miezul verii de Tracy Letts
Duminică, 10 mai, ora 19.00
spectacol selecţionat la Festivalul Naţional de Teatru (Bucureşti,2014)
şi la Festivalul de Dramaturgie Contemporană (Braşov, 2014)
Regia: Claudiu Goga Scenografia: Ştefan Caragiu
GOLEM
După Der Goylem de H. Leivick, Sefer Haieţira(Cartea Creaţiei) Zohar(Cartea Strălucirii), Golem de Gustav Meyrink, Talmud şi alte surse cabalistice
Vineri, 15 mai, ora 19.00
Spectacol de Alexander Hausvater
Decor: Zsolt Fehervari Costume: Viorica Petrovici Muzica: Yves Chamberland Coregrafia: Malina Andrei
Tartuffe de Moličre
Joi, 21 mai, ora 19.00
Regia: Vlad Massaci Scenografia: Andu Dumitrescu
O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale
Sâmbătă, 30 mai, ora 19.00
Un spectacol de Mircea Cornişteanu Costume: Rodica Arghir
la Sala Teatruł(Teatru la Cub) - Premiul pentru Arhitectura 2008, Premiul UNITER 2011 Proiect Inedit
Bilet: 32 lei(reduceri elevi, studenţi, pensionari)
Variaţiuni pe modelul lui Kraepelin de Davide Carnevali
Sâmbătă, 2 mai, ora 19.00
Regia: Alexandru Dabija Scenografia: Dragoş Buhagiar

Afiseaza tot »

COLIVIA de Georges Feydeau

COLIVIA de Georges Feydeau
la Teatrul National Iasi

Regia: Cristian Hadji-Culea
Decoruri: Ştefan Caragiu
Costume: Rodica Arghir
Pregătirea şi aranjamentele muzicale: Dragoş Cohal

Distribuţia: Haruna Condurache, Petronela Grigorescu, Puşa Darie, Ada Lupu, Irina Răduţu Codreanu, Catinca Tudose, Brânduşa Aciobăniţei, Delu Lucaci, Ionuţ Cornilă, Călin Chirilă, Daniel Busuioc, Constantin Puşcaşu, Horia Veriveş, Gelu Zaharia,
Emil Coşeru, Andrei Grigore Sava, Constantin Avădanei,
Sorin Cimbru, Radu Homiceanu.


Premiera va avea loc pe 23 aprilie 2015, ora 19.00, la SALA MARE. Următoarea reprezentaţie, a doua zi.