Alba

Judetul Alba este situat în partea centrală a tării, în zona de contact a Podisului Transilvaniei cu Muntii Apuseni si Carpatii Meridionali.

Suprafata totala a judetului este de 6.231 km2, avand un relief foarte variat, cu campii, dealuri si munti.

Resedinta de judet se afla in orasul Alba Iulia . Ca municipalitati putem mentiona Blajul si Aiudul iar ca orase Abrud, Campeni, Ocna Mures, Sebes, Cugir si Zlatna

Obiective turistice:

Catedrala ortodoxa, cunoscuta si sub numele de Catedrala Incoronarii, constituie expresia artistica a unitatii noastre nationale realizata prin actul din 1918.
Constructie impunatoare, ridicata intre 1921-1923, dupa planurile arhitectului D.Ghe. Stefanescu, sub conducerea inginerului T. Eremia, aici au fost incoronati suveranii Romaniei Mari la data de 15 octombrie 1922, catedrala purtand si numele de Catedrala Incoronarii.

Cetatea bastionara din Alba Iulia a fost ridicata intre anii 1714-1738, fiind considerata cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip Vauban din tara noastra. Planul cetatii a fost intocmit de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, sub conducerea generalului Stefan de Steinville, completata apoi de generalul Weiss.

Muzeul National al Unirii din Alba Iulia se numara printre cele mai importante institutii muzeale din Romania, atat din punctul de vedere al patrimoniului sau, cat si al prestigiului stiintific.