Braila

Judetul Braila este situat în partea de sud-est a tarii, in vecinatatea Dunarii si
se întinde pe o suprafata de 4765,8 km2

Judetul Braila este delimitat de judetele: Galati la N, Tulcea la E, Constanta la SE, Ialomita la S, Buzău la V si Vrancea la NV. Forma de relief predominantă este campia.

Clima este temperat continentala cu nuante mai excesive in vest si mai moderate in Lunca Siretului si Insula Mare a Brailei.
Situat in apropierea Marii Negre, judetul Braila are temperaturi medii mai ridicate cu 1,5 grade celsius fata de restul cimpiei.

Obiective turistice:

Biserica Greceasca (1863-1872), cu vitralii valoroase si fresce realizate de Gheorghe Tattarescu;

Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril , fosta moschee (sec. XVII), transformata in 1831 dupa Pacea de la Adrianopol in biserica ortodoxa. Constructia, pastreaza elemente orientale fiind una din putinele biserici din Romania care nu are turle.

Manastirea Maxineni La 35 de kilometri de orasul Braila, pe directia Focsani, la confluenta raurilor Buzau si Siret, se afla ruina sfintei manastiri Maxineni - Braila, unde Matei Basarab, in anul 1637, a ridicat una dintre cele mai mari si frumoase manastiri ale Tarii Romanesti.

Manastirea Lacu Sarat - constructie in intregime din lemn in statiunea Lacu-Sarat, un important centru duhovnicesc si misionar, aflat in slujirea numerosilor pelerini, veniti din toate colturile tarii.

Muzeul Brailei - unul din cele mai mari din tara, cu opere ce apartin pictorilor Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Octav Bancila, Camil Ressu, Henri Catargi (sculptura)

Orologiul -Braila (1909), pe soclul sau este marcata o corabie cu panze - simbol al portului de pescari;

Statuia Ecaterinei Teodoroiu -Braila, in memoria eroinei care s-a jertfit pentru apararea patriei, in luptele de la Marasesti din primul razboi mondial.