Bucuresti

Bucuresti este capitala Romaniei si, in acelasi timp, cel mai mare oras, centru industrial si comercial al tarii.

Prima mentiune a localitatii apare în 1459. În 1862 devine capitala Romaniei. De atunci sufera schimbari continue, fiind centrul scenei artistice, culturale si mass-media. Intre cele două razboaie mondiale, arhitectura elegantă si elita bucuresteana i-au adus porecla ?Micul Paris?. In prezent, capitala are acelasi nivel administrativ ca si un judet si este impartita in sase sectoare.

Obiective turistice:

Palatul Parlamentului, edificiu colosal ridicat in "epoca de aur" a dictaturii comuniste din ordinul dictatorului Ceausescu intre 1984 si 1989, este inscris in Cartea Recordurilor Guiness pe locul II in lume dupa Pentagon - cu o suprafata desfasurata de 330.000 m2 si pe locul III ca volum, cu 2.550.000 m3. Constructia este amplasata in centrul istoric si geografic al Bucurestilor si atrage privirile prin stilul arhitectonic deosebit. Constructia, ale carei lucrari au demarat in iulie 1984, este structurata pe 6 niveluri si impartita in 21 de corpuri.

Atheneul Roman, una din cele mai reprezentative cladiri ale capitalei, a fost ridicata intre anii 1886-1888, dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron. Arhitectura exterioara este o imbinare de stiluri: neoclasic, baroc, ionic

Din cele 40 de muzee si cele 230 de biserici sunt de remarcat Muzeul Satului, al doilea ca importanta in Europa dupa cel din Stockholm), care aduna laolalta arhitectura traditionala rurala din toata tara, Muzeul Taranului Roman, Muzeul National de Istorie sau bisericile din secolele 16 - 17.