Dolj

Dolj este un judet în regiunea Oltenia din România, aflat în regiunea cea mai mănoasă si roditoare a Câmpiei Dunării si a Olteniei cu o suprafata de 7.414 kmp
Doljul are o pozitie sudică-sud-vestică, axată pe cursul inferior al râului Jiu de la care îsi trage numele

Judetul Dolj apartine zonei climatice temperate, cu influente mediteraneene datorita pozitiei sud - vestice. Pozitia si caracterul depresionar al terenului pe care îl ocupă, în apropiere de curbura lanțului muntos carpato-balcanic, determină, în ansamblu, o climă mai caldă decât în partea centrala si nordică a tării, cu o medie anuală de 10-11.5°C.

Obiective turistice:

Padurea Ciurumela de la Poiana Mare - este o rezervatie forestiera, cu salcami batrani, apreciata pentru continutul lemnos si dimensiunile arborilor, unici in Europa. Padurea de salcam care formeaza rezervatia are o vechime de peste 90 de ani si se intinde pe o suprafata de 8 ha.

Punctul fosilifer Bucovat - in comuna Bucovat se intinde pe o suprafata de 4 ha, un important punct fosilifer, cu o bogata fauna fosila de cochilii de moluste, care dateaza din Paleolitic, descoperit in anul 1949.

Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Noi - in apropiere de comuna Ciupercenii Noi se intinde pe o suprafata de 500 ha un colt de lunca care a fost declarata rezervatie ornitologica in anul 1971. Este singurul loc din lunca Dunarii care a ramas neindiguit.
Rezervatia de bujori salbatici de la Plenita - este unica in Romania.

Parcul Nicoale Romanescu din Craiova - realizat dupa planurile arhitectului francez E.Redont intre anii 1900 - 1903, este unul dintre cele mai mari parcuri din tara, cu o suprafata de 90 ha.