Galati

judetul galati

Situat la extremitatea est-centrala; a României, la confluenta Dunarii cu râurile Siret si Prut, judetul Galati are o suprafata de 4.466 km˛.
Principalele cursuri de apa; sunt Dunarea, Prutul si Siretul, principalele lacuri sunt Lacul Brates; (de lunca;) 21 kmp si Lacul Tălăbasca (de luncă). Altitudinea maximă este atinsă în Dealurile Fălciului: 274 m

Teritoriul judetului are o clima temperat continentala cu unele diferente intre pozitiile componente in functie de relief si de orientarea retelei hidrografice.
Temperaturile medii anuale sunt mai mari în partea sudica ( 10,50C) si mai mici în restul teritoriului (9,80C).

Obiective turistice:

Principala rezervatie naturala din judetul Galati este localizata pe nisipurile din campia Tecuciului si anume la sud de localitatea Liesti, in jurul satului Hanu Conachi, pe o fasie de circa 4 km lungime si 0,5 - 1 km latime avand o suprafata de circa 84 ha si care se continua pana in lunca Siretului.

La cativa kilometri de Municipiul Galati se afla rezervatia paleontologica de la Barbosi cu o suprafata de circa 1 ha, cuprinzand fosile de moluste din faza Euxinului vechi. De asemenea, nu departe de Galati, si anume la nord de oras, dar pe valea Prutului, pe teritoriul comunei Tulucesti, in locul numit Rapa Balaia, se afla cea de-a doua rezervatie paleontologica.

A treia rezervatie paleontologica se afla langa orasul Tecuci, pe soseaua Tecuci-Valea Marului-Pechea-Galati, cu o suprafata de 1,5 ha. Rezervatia se afla pe terasa inferioara a Barladului, la punctul numit La Rates, adica acolo unde a fost candva un han.