Giurgiu

Judetul Giurgiu este situat in partea de sud a României, pe cursul inferior al Dunarii. Suprafata judetului este de 3526 km2

Resedința judetului este municipiul Giurgiu, vechi vad comercial la Dunare al Tării Românesti, situat la 60 km de capitala tarii pe drumul european E70 ce leagă vestul Europei de zona balcanică si de Orientul Mijlociu.

Clima judetului este temperat continentala. Vara este un anotimp cu temperaturi ridicate ce poate duce chiar la seceta, iarna cu geruri si crivăt.Vitezele cele mai mari le au vanturile dinspre NE, care pot atinge iarna 125km/h. Precipitatiile medii sunt de 500mm.

Obiective turistice:

In judetul Giurgiu exista o zona deosebit de atractiva pe raza comunei Comana. Rezervatia din padurea Comana este monument al naturii, un paradis al faunei si florei specifice Campiei Dunarii.

Unicitatea rezervatiei este datorata existentei bujorului romanesc, in luna mai desfasurandu-se aici Sarbatoarea bujorului. Cel mai de seama monument din aceasta zona este manastirea Comana ctitorie a domnitorului Vlad Tepes.

In municipiul Giurgiu se gasesc ruinele vechii cetati medievale, Muzeul de istorie, Turnul cu ceas, monumentele inchinate eroilor Razboiului de Independenta si al ostasilor francezi cazuti la Giurgiu in primul razboi mondial, catedrala Adormirea Maicii Domnului, Biserica Inaltarea Domnului si Biserica Buna Vestire unde se pastreaza pictura interioara originala realizata de Gheorghe Tatarascu.