Harta Romaniei
Alba Arad Arges Bacau Bistrita-Nasaud Bihor Botosani Brasov Braila Buzau Calarasi Cluj Caras-Severin Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti-Ilfov Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt Prahova Satu-Mare Salaj Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea

Piata imobiliara in 2021

Īn toamnă, studenţii şi corporatiştii ar trebui să revină fizic la facultăţi şi īn clădirile de birouri. Acest lucru ar trebui să ducă la revenirea pieţei chiriilor, care s-a prăbuşit cu 30% īn timpul lockdownului şi a dus la scăderea pieţei garsonierelor, cele mai căutate de către studenţi.
Pentru că vor să dea mai multe credite ipotecare - principalul motor de creştere a creditării -, băncile īncep să-şi ajusteze ofertele nu semnificativ, ci mai mult ca oferte de marketing.

Afiseaza tot »

Ce s-a schimbat in programul Rabla pentru electrocasnice

Sumele pe care le vor primii romānii pentru aparatele vechi vor fi influențate de clasa de eficiență energetică. Voucherele primite vor avea valori diferite, stabilite īn funcție de clasa de eficiență energetică, īncepānd cu clasa C.

Se modifica și completarea ghidului de finanțare a respectivului program. Astfel, valoarea oferită īn schimbul aparatelor vechi nu poate depăși 50% din prețul noului produs.
Sumele pe care le vor primi oamenii care vor să-și īnlocuiască electrocasnicele pentru mașinile de spălat rufe, din clasa energetică A, valoarea voucherului primit va fi de 300 lei.

Afiseaza tot »

O luna de zile vacanta de primavara a elevilor

O luna de zile vacanta de primavara a elevilor

Vacanță de primăvară este una prelungită, din 2 aprilie pānă pe 4 mai. Īn acest fel perioada lunii aprilie va beneficia de o scădere a mobilității.
Vacanta de primavără din 2 aprilie ? 4 mai cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe.
Īn vacanță nu se fac cursuri online.

Afiseaza tot »

La jumatatea lunii martie Bursa de la Bucuresti a depasit maximul istoric

Indicele principal BET a atins un nou maxim istoric, depășind precedentul record atins īn data de 24 iulie 2007, īnainte de izbucnirea crizei financiare din 2008 - 2009.
BVB a devenit, astfel, prima bursă din regiune al cărei indice principal de tip price return trece peste nivelul dinaintea crizei financiare din 2008.

Afiseaza tot »

Bugetul Romaniei pe 2021

?Este o premieră cānd bugetul trece fără niciun amendament. Arată că suntem o coaliție unită, puternică, pregătită să reziste 4 ani?, a declarat la finalul ședinței premierul Florin Cīțu. ?Am bazat acest buget pe investiții record și reformă. Reformă de care toți au fugit și este momentul să o facem. Acest buget forțează reforma?, a mai declarat premierul.
Bugetul pe 2021 este fundamentat pe o creștere economică de 4,3% şi un deficit bugetar cash de 7,16%, cu venituri īn creştere cu 13%, pānă la 365 mld. lei și cheltuieli de 445 mld. lei, īn creștere cu 5%.

Afiseaza tot »