Harta Romaniei
Alba Arad Arges Bacau Bistrita-Nasaud Bihor Botosani Brasov Braila Buzau Calarasi Cluj Caras-Severin Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Bucuresti-Ilfov Maramures Mehedinti Mures Neamt Olt Prahova Satu-Mare Salaj Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Vaslui Valcea Vrancea

David Popovici a intrat in istoria natatiei mondiale

Foto: frnpm.ro
David Popovici -in varsta de doar 17 ani, a reusit sa cucereasca două medalii de aur la Campionatul Mondial găzduit de Budapesta: la 100 și 200 m liber.
īn finala probei de 100 de metri liber, īnotătorul romān a cāștigat cursa la photo finish, īn 47.58. Popovici a īntors al doilea după 50 de metri, dar a forțat īn ultimii metri și a cāștigat finala.
David Popovici este al doilea īnotător din istorie care cāștigă atāt proba de 100 de metri liber, cāt și proba de 200 de metri liber după Jim Montgomery, īn 1973.

Afiseaza tot »

Recensamant 2022

La acest Recensamant Institutul Naţional de Statistică īncearcă să obţină date şi cu ajutorul tehnologiei. Vom putea să răspundem la chestionar online cu ajutorul telefonului sau laptopului.
Salariații care se vor autorecenza vor avea dreptul la o zi liberă, plătită de angajator. Iar acolo unde este nevoie, vor merge recenzorii pentru interviuri faţă īn faţă, dar toate datele vor fi colectate pe tablete, tot online.
Cei care vor să se recenzeze online pot completa chestionarul īncepānd cu 14 martie pānă īn 15 mai. După această dată, recenzorii vor merge la oameni pentru a-i recenza, īn perioada 16 mai-17 iulie.

Afiseaza tot »

Bacalaureat 2021

Bacalaureat 2021

Anul acesta, rata de promovare a absolventilor de liceu care au dat bacalaureatul este de 67,8%, īn creștere cu aproape 5 procente față de anul trecut. 112 elevi din țară au obținut media 10 mai putin insa decat anul trecut.cand au fost 232 de medii de 10.

Afiseaza tot »

Piata imobiliara in 2021

Īn toamnă, studenţii şi corporatiştii ar trebui să revină fizic la facultăţi şi īn clădirile de birouri. Acest lucru ar trebui să ducă la revenirea pieţei chiriilor, care s-a prăbuşit cu 30% īn timpul lockdownului şi a dus la scăderea pieţei garsonierelor, cele mai căutate de către studenţi.
Pentru că vor să dea mai multe credite ipotecare - principalul motor de creştere a creditării -, băncile īncep să-şi ajusteze ofertele nu semnificativ, ci mai mult ca oferte de marketing.

Afiseaza tot »

Ce s-a schimbat in programul Rabla pentru electrocasnice

Sumele pe care le vor primii romānii pentru aparatele vechi vor fi influențate de clasa de eficiență energetică. Voucherele primite vor avea valori diferite, stabilite īn funcție de clasa de eficiență energetică, īncepānd cu clasa C.

Se modifica și completarea ghidului de finanțare a respectivului program. Astfel, valoarea oferită īn schimbul aparatelor vechi nu poate depăși 50% din prețul noului produs.
Sumele pe care le vor primi oamenii care vor să-și īnlocuiască electrocasnicele pentru mașinile de spălat rufe, din clasa energetică A, valoarea voucherului primit va fi de 300 lei.

Afiseaza tot »