Mures

Judetul Mures are o suprafata; totală de 6.714 km˛ . Numele judeţului provine de la râul Mures, râu care străbate judeţul de la NE la SV.
Caracteristica generala a reliefului judetului Mures o constituie etajarea de la est la vest, judetul Mures coboara in trepte de pe crestele Carpatilor Rasariteni inspre Campia Transilvaniei si Podisul Tarnavelor. Asadar in limitele judetului se deosebeste un sector mai inalt de munti, si unul mai coborat, de podis.

Trasaturile climatice a judetului Mures sunt o consecinta a pozitiei sale in centrul Transilvaniei, fapt care incadreaza respectivul teritoriu in subprovincia climatica temperat-continental moderata, definita de circulatia si caracterul maselor de aer din vest si nord-vest.
Acestui teritoriu ii sunt specifice verile mai calduroase, iernile lungi si reci, mai ales in sectorul montan cu inversiuni de temperatura pe vai. In partea de vest a judetului, climatul este mai cald si mai secetos.
Datorita etajarii reliefului, temperaturile aerului prezinta diferentieri regionale.

Obiective turistice:

Cetatea Sighisoara care cu parfumul ei medieval, atrage numerosi turisti din tara si strainatate.

Bisericile din Targu Mures :
* Catedrala ortodoxa Inaltarea Domnului
* Biserica Unitariana
* Biserica Catolica

Un alt obiectiv turistic il reprezinta muzeele si monumentele deosebite din acest oras: Muzeul de Stiintele Naturii, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Istorie.