Prahova

Judetul Prahova este situat în partea centrală a României si are o suprafata de 4.716 kmp.
Limita nordică desparte judetul Prahova de judetul Brasov si traversează toate formele de relief, de la munti la campie, iar la vest de judetul Dambovita, pornind de la varful Omu pe culmea de răsărit a Bucegilor coborând spre câmpie până la confluenta Cricovului Dulce cu Ialomita.
Limita sudică străbate câmpia pe directia vest-est si desparte judetul Prahova de judetele Ialomita si Ilfov.

Clima influentata de relief si asezare, are în sud un caracter temperat continental de silvostepa, dealuri si coline, iar în nord, în munti, un caracter mai aspru, cu vanturi ce bat din nord si nord-est.

Obiective turistice:

Valea Prahovei cu statiunile Sinaia, Azuga, Breaza si Busteni
Valea Teleajenului si Valea Slanicului, cu statiunile lor Valenii de Munte, Cheia si Slanic

Manastirea Sinaia, construita intre 1695-1796 in stil brancovenesc este un adevarat muzeu cu manuscrise si opere de arta valoroase.
Statiunea Busteni este situata pe Valea Prahovei, la 135 km departare de Bucuresti, intre Vf. Caraiman (2.284 m deasupra nivelului marii) si Vf. Cosila (2.489 m altitudine).
Azuga, situata pe drumul national la 15 km de Busteni, este cunoscuta inca din secolul al XIII-lea ca loc de tratament datorita apelor sale minerale.

Valenii de Munte este situat pe Valea Teleajenului si inconjurat de dealuri acoperite cu paduri, cunoscut datorita Universitatii de Vara "Nicolae Iorga" care reuneste oameni de stiinta din Romania si de peste hotare.

Statiunea Slanic, situat pe Valea Slanicului, la 400 m deasupra nivelului marii, este renumit pentru terapia cu aerosoli si helioterapie in mina de sare, una dintre cele mai mari din Europa. Alte locuri interesante sunt: Muntele de Sare (100 m inaltime rezervatie naturala), Vf. Piatra Verde la 4 km departare de oras, oferind turistului o minunata panorama.