Sibiu

Judetul Sibiu este situat in centrul Romaniei la rascrucea drumurilor comerciale dintre est si vest, dintre Balcani si Europa Centrala. Suprafata de 5.422 km patrati.
Refieful judetului, cu inaltimi cuprinse intre 2.535 m - Vf. Negoiu si 28 m - lunca raului Tarnava Mare, este caracterizat prinr-o mare varietate de forme naturale. Aproximativ 30% din suprafata este acoperita de Muntii Fagaras, Lotru si Cindrel, 50% este acoperit de platourile Tarnave, Hartibaci si Secase stabatute de vai adanci. Cursurile de apa sunt egal distribuite pe toata suprafata judetului si includ raurile, cele mai importante: Olt, Tarnava, Cibin si Hartibaci, lacurile naturale - glaciare si sarate - si lacuri artificiale pentru irigatii, hidroenergie si recreere.
Datorita locatiei si reliefului sau, judetul Sibiu are un climat continental moderat caracterizat prin ierni moderate si veri racoroase. Temperatura medie anuala este de 22 C.

Obiective turistice:

* Lacul fara Fund de la Ocna Sibiului
* Depozitele de calcar de la Cisnadioara si Turnu Rosu
* Rezervatia din Valea Sarba
* Lacurile Balea si Iezerele Cindrelului

De un interes aparte este zona Fagaras, pe de-o parte masivul Fagaras, lacurile glaciare si relieful de stepa cu peisaje pitoresti al Tarii Lovistei.

Langa Sibiu, in satul Biertan se gaseste inscriptia "Ego Zenovius votum poseni" (Eu, Zenovius, mi-am tinut cuvantul) care dateaza din secolul al IV-lea. Aceasta inscriptie dovedeste ca aici era o comunitate crestina si se gaseste o biserica fortificata cu patru turnuri, fiind una dintre cele mai importante biserici din Transilvania.

La aproximativ 30 km departare de Sibiu, se gaseste statiunea Paltinis. Iarna, aici este un loc ideal pentru sporturile de iarna, avand partii de schi dotate cu telecabine si teleschiuri.

In judetul Sibiu se gasesc de asemenea si alte statiuni cum ar fi Ocna Sibiului, Bazna si Miercurea Sibiului.