Buzau

Judetul Buzau este situat in sud-estul Romaniei.
Judetul se intinde pe aproape tot bazinul hidrografic al raului Buzau care izvoraste din curbura Carpatilor. Dispunerea armonioasa a celor trei forme de relief caracterizeaza judetul Buzau: la nord se gasesc Muntii Buzau, parte din Carpatilor de Curbura; la sud se gaseste campia, apartinandCampiei Romane, iar la mijloc, o regiune de dealuri acoperite cu livezi. Unele dealuri coboara sre sud, ceea ce le confera un climat sud-mediteranean favorabil viticulturii, regiunea Pietroasele fiind renumita pentru vinurile sale.
Judetul Buzau, apartinand istoric si geografic Munteniei (Valahia) este situat de fapt la intersectia drumurilor dintrepatru mari provincii romanesti: Transilvania, Moldova, Muntenia si Dobrogea, ceea ce a avut repercursiuni asupra istoriei si dezvoltarii economice a zonei.
Clima este temperat-continentala, la fel ca in toata tara si temperaturile medii variaza intre 12 C si 14 C. Temperaturile maxime se inregistreaza in iulie, pana la 37 C, in timp ce temperaturile minine se inregistreaza in februarie - 26 C. media anuala a precipitatiilor este intre 400 mm si 500 mm.

Obiective turistice:

- Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici;
- Tabara de sculptura in aer liber - comuna Tisau;
- Colectia muzeala Colti - comuna Colti;
- Platoul Meledic - comuna Manzalesti;
- Dealul cu Lilieci Cernatesti - comuna Cernatesti;
- Focul viu - comuna Lopatari;
- Piatra Alba La Grunj - comuna Manzalesti;
- Casa memoriala Vasile Voiculescu - comuna Parscov;
- Blocurile de calcar de la Badila - comuna Viperesti;
- Manastirea Ciolanu - comuna Tisau;
- Manastirea Ratesti - comuna Berca;
- Statiunea balneoclimaterica Sarata Monteoru - comuna Merei;