Interzis la expozitie

Inspectoratul Scolar Judetean Calarasi recomanda profesorilor sa limiteze accesul elevilor la expozitia ?Human Body?, chiar daca ministerul Educatiei a lasat ca acest lucru sa fie decis de parinti.

Afiseaza tot »

Vesti rele. Pericol de inundatii

Vara trecuta a fost o vara extrem de secetoasa. Luna aprilie s-a anuntat extrem de ploioasa. Sa se aplice legea compensatiei? Desi la Calarasi nu sunt inca motive de ingrijorare, hidrologii au avertizat ca exista posibilitatea instituirii unui cod portocaliu de inundatii pe Dunare, ploile abundente din ultimele zile, dar si cele care vin, ducand la cresterea debitului fluviului.

Afiseaza tot »

Relaxare in Calarasi

Pentru pasionatii de vanatoare si pescuit, judetul Calarasi ofera o fauna bogata. Resursele naturale nu sunt nici ele putine, iar cine s-a decis sa-si petreaca vacanta in Calarasi a optat pentru o zona de neuitat.

Afiseaza tot »

Prima doctorita din Romania

Maria Cutarida - Cratunescu (1857-1919), ilustrata pe timbrul cu valoarea nominala de 80 bani, a fost prima femeie medic din Romania. S-a nascut la Calarasi si a studiat medicina in Franta unde, in anul 1884, la Montpellier, si-a luat doctoratul. Un portret in ulei al Mariei Cutarida se afla la Spitalul de copii ?Grigore Alexandrescu?.

Afiseaza tot »