Techirghiol : Manastirea ?Sfanta Maria?

Una dintre cele mai frumoase mănăstiri dobrogene este situată la sud de municipiul Constanta, în orasul Techirghiol. Mănăstirea de aici, cu hramul "Sfânta Maria", a fost organizată pe locul unui sanatoriu mai vechi, ale cărui baze le-a pus în anul 1928 primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Miron Cristea (1919-1939).
Din punct de vedere arhitectonic, bisericuta, asa cum se prezintă ea astăzi, se încadrează în categoria bisericilor de lemn de tip maramuresean.
Lăcasul este împodobit cu motive populare românesti si cruci.

Pestera "SFANTUL ANDREI"

In padurea din vecinatatea comunei Ion Corvin în inima unui deal, a sihastrit Sfântul Andrei singurul Apostol al lui Iisus Hristos care a predicat Evanghelia geto-daco-romana si care i-a botezat pe stramosii nostri.
In acest loc considerat Mecca ortodoxiei românesti an de an de Sfantul Andrei, zeci de mii de credinciosi vin în pelerinaj din toata tara pentru a cinsti cum se cuvine memoria celui care a deschis poarta crestinismului în România. Pestera se găseste la mai putin de 2 kilometri de "Cismeaua Mihai Eminescu", la apoximativ 4 kilometri de soseaua Constanta - Ostrov.

Manastirea Dervent

Pe drumul spre Ostrov în jurul unei pietre cu efecte tamaduitoare care creste de la an la an, a fost ctitorita Manastirea Dervent care înseamna peste vale.Cu ocazia marii sarbatori a Izvorului Tamaduirii mii de credinciosi vin aici sa se reculeaga sau se încarce cu energie benefica pentru tot anul si sa ia apa de la izvorul care curge doar în aceasta zi.
Turistii care doresc sa se odihneasca si sa se reculeaga în acest loc încarcat de credinta poate cere gazduire în complexul monahal din vecinatatea bisericii.

Constanta : Biserica de lemn

Situata pe malul lacului Tabacariei in apropierea Statiunii Mamaia este cea mai mare biserica de lemn din tara, ridicata intre 1995-1997 in stil autentic romanesc maramuresan.

Locatie : Parcul Tabacariei Zona Delfinariu, Constanta.

Constanta : Marea Moschee

Moscheea, monument de arhitectura al orasului, principalul edificiu al cultului musulman din Constanta. A fost construita de statul roman in anul 1910. Aceasta a fost ridicata pe locul unei mai vechi geamii, numita Mahmudia, in onoarea sultanului Mahmud al 2-lea. Edificiul este o imbinare armonioasa intre stilul egipteano-bizantin (minaretul si impozanta cupola) cu unele motive arhitecturale romanesti (corpul cladirii propriu-zise). De remarcat ca este prima constructie din beton armat si caramida din tara noastra.

Constanta : Catedrala Ortodoxa Petru si Pavel

Este o constructie ridicata dupa planurile arhitectului Ion Mincu intre 1883-1885. In interiorul sau se afla doua jilturi artistic lucrate.
Constructia executata in stil greco-roman, din caramida presata, impresioneaza prin monumentalitatea fatadei si prin turnul inalt de 35 metri.

Locatie : Strada Arhiepiscopiei, Constanta.