Interviu cu Teddy Land ?Club de socializare

1.Ce ofera in plus educatia prin creatie fata de cea cu care suntem deja obisnuiti?

Educatia prin creatie e un alt mod de a invata despre lumea ce ne inconjoara... E cu totul diferita de sistemul clasic de educatie care se bazeaza pe memorarea unor fapte/date etc. Educatia prin creatie iti permite sa vezi soarele mov, iarba albastra si orice altceva vrei sa visezi. Copilul invata mai repede, e mai usor atras spre cunoastere, invata sa iubeasca scoala.

2.Cum decurge o zi a copiilor la Teddy Land?

TeddyLand e un loc de joaca altfel, dedicat copiilor si parintilor lor, e un club de socializare. Copiii nu vin sa stea la noi o zi intreaga ci cateva ore. Vrem sa incurajam joaca lor alaturi de parinti, apropierea dintre copii si parinti in activitatile zilnice... De aceea am ales ateliere in care atat parintii, cat si copiii pot sta impreuna, pot crea impreuna, isi pot petrece timpul impreuna. Avem ateliere special dedicate jocului dintre parinti si copii, asa ca nu ne ramane decat sa va invitam la joaca! Totodata, si ca loc de joaca Teddyland e diferit. Copiii care vin la noi afla ca nu pot sa isi consume energia doar topaind pe trambulina, ci si facand lucruri constructive, precum construind castele, jucand jocuri de societate, insirand margele, aruncand la tinta, etc.

gradinita teddy land constanta

Afiseaza tot »

Interviu cu Learn With Music ? program special adus din SUA acum si in Romania!

1.Prin ce se distinge educatia prin muzica fata de cea prin desen?

Inca din viata intrauterina, mai precis din saptamana 20 de sarcina, fatul este receptiv la muzica. Se pare ca este capabil dupa nastere sa recunoasca muzica ascultata in timp ce era in burtica mamei. Ritmul este desemenea asociat fara indoiala sunetului. Bataile inimii mamei sunt permanent percepute de bebelus, iar mai tarziu, dupa nastere, reprezinta siguranta si apropierea fata de mama.
Un studiu din multele efectuate pe aceasta tema, a aratat ca, atunci cand copiii de varste mici au exersat muzica timp de o ora pe saptamana, acestia au prezentat o capacitate mai mare de a invata gramatica si pronuntia unei limbi straine, in comparatie cu colegii lor care au avut o alta activitate extracuriculara.

2.Cum decurge o zi a copiilor la Learn With Music ?

Timpul efectiv de lucru cu copiii este de 45 de minute. Pana la inceperea cursului, cat asteptam sa vina toti copiii inscrisi, ne uitam pe carticele, repetam cuvinte in limba engleza, facem puzzle-uri pe diferite teme si incurajam copiii sa socielizeze intre ei. Cursul incepe mereu cu ?Hello Song? in care cantam despre bucuria de a ne vedea, iar timp de 45 de minute cantam melodii in limba engleza, facem exercitii pentru dezvoltarea auzului muzical, exercitii pentru ritm, ne miscam, dansam si ne distram. Veselia este cuvantul care caracterizeaza perfect cursul Learn With Music. Imbinam frumos limba engleza, cu muzica si cu miscarea.

Afiseaza tot »

Pericol ridicat de inundatii

Din nefericire, vestile meteorologilor pentru urmatoarele nu sunt deloc bune. S-a anuntat cod portocaliu de inundatii pe cursul fluviului Dunarea pana pe data de 17 aprilie. Sa speram ca banii dati in regim de urgenta de Guvern, vor fi folositi in timp util de edili din zonele predispuse calamitatii.

Afiseaza tot »

Tot mai putini

Comunitatea de evrei din Constanta se rastrange de la an la an. Liderul lor, reputatul medic psihiatru, Friedmann este trist pentru ca aceasta comunitate nu va mai putea fi refacuta niciodata.Altadata o comunitate infloritoare, evreii din Constanta au ajuns sa numere actualmente in jur de 60 persoane, dintre cei 6.200 evrei din toata tara. Inainte de razboi, la Constanta, erau de 50 ori mai multi.

Afiseaza tot »

Un secol de cercetasie

Momentul are o tripla semnificatie: este prilejuit de Ziua Mondiala a Cercetasiei, marcheaza implinirea unui secol de existenta a Cercetasilor in Romania si reprezinta inceputul unei colaborari intre Fortele Navale Romane si Centrul Local din Constanta al Organizatiei Nationale Cercetaaii Romaniei.

Afiseaza tot »

Eminescu si marea

Marele poet national, Mihai Eminescu vizitat Constanta, in iunie 1883. Luceafarul poeziei romanesti a fost marcat definitiv de intinderea albastra a Marii Negre. De aici, de la mare i-a promis ceva iubitei sale si tot marea l-a inspirat sa-si scrie testamentul artistic.

Afiseaza tot »