sf. gheorghe : cinema club


CINEMA CLUB

Adresa : Sfantu Gheorghe, Strada Korosi Csoma Sandor nr. 10
Telefon: 0267 352 676

tg secuiesc : Casa de Cultura Vigado


adresa:str. Gabor Aron nr.21
tel:0267/361081
Are o sală de teatru cu 500 de locuri si o sală de conferinte de 200 de locuri; pe lângă acestea, clubul, spațiile expozitionale, galeria permanentă si sălile de repetitii asigură activitatea ei variată. Aici este sediul teatrului popular "Boér Géza", al universitătii populare, al formaltiei de dansuri populare "Vigadó" si al asociatiei de cultură Molnár Jozsiás". Se asigură si ateliere de lucru " celor cinci artisti plastici ai orasului si unui sculptor popular în lemn.

tg secuiesc : Biserică Reformată-Calvină


Biserică Reformată-Calvină este una din cele mai mari biserici din Ardeal (cu o capacitate de 1.000 de locuri). A fost ridicată în stil baroc si neoclasicist între 1770-1782, pe fundamentul unei bisericute de lemn de la începutul secolului al XVII-lea. A fost o biserică fortificată. În timpul marelui incendiu din 1834 s-au distrus turlele si structura acoperisului, fiind reconstruite în patru ani, iar turla de la intrarea vestică s-a ridicat în 1846. Pe această turlă este instalată anetena postului de radio "Siculus". Prima orgă a bisericii a fost realizată în 1757 de un mester necunoscut.

Biserica Romano-Catolică


Constructia barocă a bisericii catolice a fost începută în 1701 , pe locul bisericii de lemn, mutată din Estelnic. Piatra de temelie a fost depusă în 1722, constructia ei a durat peste sapte decenii. A fost sfinitită în 1796 în onoarea Sfintei Treimi. De atunci a fost de mai multe ori deteriorată de cutremure, distrusă de incendii. A fost renovată integral în 1996. În cripta de sub sacristie se odihnesc rămăsitele pământesti ale dreptcredinciosului si fondatorului de scoală Nagy Mózes.

targu secuiesc : curtile orasului


Târgu-Secuiesc are un centru caracteristic, unic si pe plan național. Din piata de altădată răsar în toate directiile siruri de case asezate una lângă alta.
Terenul îngust dintre case a fost folosit drept curte de familiile locatare, de aceea au primit numele acestora. Odată cu dezvoltarea orasului curțile s-au înmultit, iar pentru o orientare mai usoară primăria a introdus numerotarea lor. Astăzi seria curtilor se încheie cu numărul 73. Curtile erau cândva închise, azi majoritatea sunt deschise, devenind străzi.

Cinema Arta


Cinema Arta

ADRESA: Strada Korosi Csoma Sandor nr. 10
Sfantu Gheorghe
Tel: 0267/311445